Regiontour Brno
vloženo: 16.01. 2005  autor: Bártová Radka

Ve dnech 13.-16. ledna 2005 se město Nymburk spolu se Sdružením obcí Kersko, pod záštitou Středočeského kraje, prezentovalo na výstavě turistických možností měst a regionů Regiontour v Brně. Jednalo se již o 14. ročník mezinárodního veletrhu, kterého se zúčastnilo více než tisíc vystavovatelů a téměř 40 000 návštěvníků.



Prezentovaly se všechny regiony, včetně Středočeského kraje, a turistické oblasti ČR a také velké množství zahraničních regionů, mezi vystavovateli nechyběly ani zahraniční turistické centrály a významné tuzemské cestovní kanceláře. Doprovodný program zahrnoval desítky odborných seminářů, diskusí a prezentací, zajímavé výstavy i soutěže. Město Nymburk již tradičně připravilo bohatou nabídku propagačních materiálů. Odborníci i řadoví návštěvníci projevili stejně jako v minulých letech největší zájem o památky, cyklotrasy a ubytovací kapacity.



Mnoho dotazů bylo směrováno k osobnosti Bohumila Hrabala, který je s Nymburkem nerozlučně spjat. Kromě projeveného turistického zájmu laické veřejnosti o naše město lze za přínos považovat i navázání kontaktů s odborníky v oblasti propagace a cestovního ruchu.