Polabská vonička 2010
vloženo: 06.06. 2010  autor: Bártová Radka

Již XIV. ročník tradičního festivalu dětských folklórních souborů Šebkův Nymburk se uskutečnil o víkendu 4.-6. června 2010 v Nymburce.



Páteční vystoupení v sále učiliště patřila již tradičně všem zúčastněným, a to pod názvem Soubory souborům, kde také odborná komise vyhodnotila nejlepší práce probíhající výtvarné soutěže na téma krojů.



Hlavní program se konal pod hradbami v sobotu od 10 do 17 hodin. Festival zahájila Cimbálová muzika Jiřího Janouška. Návštěvníci akce mohli vidět vystoupení souborů Čarnička, Nivnička, Dyleň, Šáteček, Kalamajka, Benešáček, Kyjovánek, Furiant a Kominíček. Svým vystoupením obohatil program zpěvák Stanislav Hložek, nechyběly ani stánky s řemeslnými výrobky a občerstvením. Akci pořádalo Městské kulturní středisko Nymburk se spolupořadateli Folklórním sdružením ČR a DDM Nymburk - Šátečkem ZŠ Semice. Letošní ročník se konal pod záštitou starosty města Ladislava Kutíka, poslance Poslanecké sněmovny a místostarosty města Miroslava Jeníka, ředitelky festivalu Martiny Martincové, náměstka hejtmana Středočeského kraje Marcela Chládka a místopředsedy senátu Jiřího Lišky.



Součástí letošního festivalu je i výstava nazvaná Česká republika - folklórní velmoc v srdci Evropy, kterou můžete až do 25. června navštívit v budově radnice.