Výstava Regiontour Brno 2010
vloženo: 17.01. 2010  autor: Štočková Jana, Bártová Radka

Stejně jako v předchozích letech se Nymburk ve dnech 14.-17. ledna zúčastnil dalšího ročníku tradičních středoevropských veletrhů cestovního ruchu Regiontour Brno.

Spolu s městem se v Brně prezentoval i Pivovar Nymburk, který nabízel i ochutnávku piva.

Letošní rok kromě jiného přinesl z hlediska propagace městu významné ocenění - 1. místo v celorepublikové soutěži O nejhezčí turistickou pohlednici České republiky pro rok 2010 vyhlašovanou Regiontourem BVV, Asociací turistických informačních center České republiky, Českou centrálou cestovního ruchu - CzechTourism, Českým Rozhlasem, Klubem českých turistů, Oborovou zdravotní pojišťovnou, Deníky Bohemia, časopisem Turista a Pohádkovým královstvím o.s. Do letošního 13. ročníku této soutěže o pohlednici jsme se přihlásili poprvé, a to hned s 5 pohlednicemi. Z toho jedna z nich soutěž vyhrála a druhá obsadila 6. místo (zveřejněno bylo prvních deset míst). Všech 10 vítězných pohlednic bude vystaveno v Pohádkovém království o.s. v Českých Budějovicích a také na www.pohadkovekralovstvi.cz/



Nymburk získal 1. místo s pohlednicí zobrazující typické nymburské panorama - hradby s kostelní věží o formátu A5, kterou pro město vydal Ing. Ivan Ulrych, autor fotografie.




Podle vystavovatele se na výstavě podílelo 1085 vystavujících firem z 19 států. V prvních dvou dnech výstavu navštívilo více než 18 tisíc registrovaných odborníků a organizátoři odhadují, že celková návštěvnost podle odhadu překoná loňských 32 tisíc osob.


Čtyři fotografie z předávání ocenění za pohlednici poskytla Asociace turistických informačních center České republiky, ostatní fotografie zachycující brněnskou výstavu jsou z archivu oddělení propagace MěÚ Nymburk.