Sportovní aktuality
7.4.2014   BCM Nymburk U17A : BK Loko Plzeň 60:58

Hned následující den jsme se postavili ke čtvrtému střetnutí za stavu 2:1 pro nás. Byli jsme jedno vítězství od historického postupu, ale přesně jak se říká : Poslední krok je ten nejtěžší.

d prvních minut byla na našich hráčích vidět nervozita a tíha okamžiku. Naopak soupeř se chytil hned v úvodu dvěma trojkami a dostal se na útočnou vlnu. Po celou první čtvrtinu nás trápil obranný doskok, když nám Plzeň hned 7x doskočila pod naším košem. Naštěstí jsme se dokázali udržet alespoň v kontaktu 15:20 po první čtvrtině. Prvních pět minut druhé čtvrtiny bylo kritických. Skvěle hrající Plzeň nás přehrávala a my jsme nebyli schopni ubránit hráče jedna na jedna, což spolu se střeleckou nemohoucností znamenalo stav 17:32 po 15 minutách. Po změně obrany jsme se však dokázali dostat do hry a zastavit nápor soupeře. Přesto poločasový stav 29:41 nevypadal moc růžově a především 41 inkasovaných bodů bylo hrozivé. V šatně jsme nabádali hráče ke zlepšení obrany a k udržení nasazení, protože bylo jasné, že vysoká střelecká úspěšnost Plzně nemůže vydržet. Přesně tak se stalo a ve třetí čtvrtině jsme naprosto opanovali palubovku a bezradná Plzeň vstřelila za celých 10 minut pouhé 4 body a do poslední čtvrtiny se šlo za vyrovnaného stavu 45:45. V závěrečné části jsme dále potvrzovali převahu, až jsme minutu a půl před koncem vybojovali vedení 58:51 a vypadalo to velmi nadějně! Bohužel jsme udělali několik chyb a soupeř i díky šťastné trojce vyrovnal a 28 vteřin před koncem za stavu 58:58 dokonce střílel trestný hod, jímž se mohl dostat do vedení. Naštěstí neproměnil a my úspěšně doskočili. Zodpovědnost na sebe vzal Patrik Sarna, který pronikl 10 sekund před koncem po zadní čáře ke koši a rozjásal zaplněnou nymburskou halu. Hosté už neměli oddechový čas a přes naši skvělou obranu si nedokázali vypracovat dobrou pozici a pokus o střelu tedy skončil mimo koš a my se mohli radovat z postupu na MČR. Dnes jsme prokázali ohromného týmového ducha a touho po vítězství, když jsme se dokázali vrátit a otočit téměř ztracený zápas a nakonec udělali sladkou tečku při posledním domácím zápase sezony. Doufáme, že podobné výkonu předvedeme i za tři týdny v Praze na Folimance a zacinká nám nějaká medaile, což by ještě umocnilo už tak ohromný úspěch našeho týmu!

Body : Ivan 14, Sarna 12, Bubeník 10, Kotásek a Kurka 9, Bartel 4, Nečas 2 - Fleischhans 17, Kozák 12, Pitra 11, Partyngl 10, Křížka a Marz 4, Fauly : 18 : 17, Trojky : 3 : 6, Šestky : 15/9 : 14/12, čtvrtiny : 15:20, 14:21, 16:4, 15:13


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk