Sportovní aktuality
7.4.2014   BCM Nymburk U17A : BK Loko Plzeň 59:44

Po nadějných výsledcích z prvních dvou kol play off v Plzni (stav 1:1 na zápasy), se série přesunula na naši domácí palubovku, kde se nám podařilo soupeře dvakrát zdolat a postoupit na závěrečné final four na Folimance!

Ve třetím utkání série jsme poprvé hájili domácí palubovku. V první čtvrtině nastal boj o každý centimetr palubovku. Začátek jsme měli lepší mi a odskočili na 12:4, soupeř však kontroval úspěšnými střeleckými pokusy z dálky a aktivním doskokem. Ve čtvrtině tak nakonec díky šňůře 11:0 držel vedení 12:15. Pokud v první čtvrtině to byl boj, tak druhá se proměnila v řežbu obran. Útoky se jen velmi těžko prosazovali proti koncentrovaným obranám a za každým míčem se hráči vrhali na hranici sebeobětování. My v této části hry zlepšili obranný doskok a díky několika povedeným akcím otočili stav utkání na poločasových 30:25. Od začátku druhého poločasu jsme soupeře začali stále víc a víc přehrávat a hned na začátku 23. minuty jsme si vytvořili dvouciferné vedení, které po 30 minutách bylo 12-ti bodové. I ve čtvrté čtvrtině jsme na našem koši ponechali nasazený zámek a nedovolili Plzni ani na okamžik myslet na zvrat. Neustále jsme udržovali dvojciferné vedení a utkání zaslouženě dovedli do vítězného konce. Od týmu který disponuje neuvěřitelnou útočnou silou jsme obdrželi pouhých 44 bodů, což je skvělá vizitka naší obrany a svědčí o našem neuvěřitelném nasazení po celých 40 minut.

Body : Ivan 14, Kurka a Kotásek 13, Bubeník 12, Sarna 4, Kolář 2, Bartel 1, fauly : 15, trojky : 2, šestky : 13/5, čtvrtiny : 12:15, 18:10, 15:8, 14:11


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk