Sportovní aktuality
7.4.2014   Volejbalový turnaj základních škol a víceletých gymnázií nymburského okresu 2014

V hale zimního stadionu proběhl další ročník volejbalového klání šestkových družstev chlapců a děvčat základních škol a víceletých gymnázií.

Lze bez nadsázky konstatovat, že kvalita předváděné hry jasně přetlačila a nekompromisně převážila kvantitu zúčastněných družstev. Všechny mančafty totiž předváděly poměrně solidní žákovský volejbal, z čehož měli radost především jejich vedoucí z řad tělocvikářů.

Povedené sportovní akce pořádané DDM Poděbrady, jako obvykle zastoupeného sympatickou P. Špeldovou, se zúčastnilo šest týmů ze tří škol, které mezi sebou změřily své síly dohromady v patnácti zápasech, když se střetly systémem každý s každým. Všechny špíly odřídilo duo volejbalových trenérů a dlouholetých přátel, v podání V. Věchta a T. Kokojana.

Obě kategorie nakonec opanovaly silné výběry Gymnázia Nymburk, když o zbytek cenných kovů se podělily reprezentace Lysé nad Labem a ZŠ Komenského Nymburk. Dívčí výběr nymburské Komendy získal na tomto závěrečném klání šestkového volejbalu, v rámci posledních osmi let, dokonce v pořadí již svůj dvanáctý cenný kov (z nichž je 5 zlatých medailí), díky čemuž se prosportovní ústav řadí spolu s gymnáziem mezi dvě nejúspěšnější žákovské dívčí volejbalové školní základny a líhně. Za zajímavost ještě stojí fakt, že v letech 2009 a 2010 stály na okresní bedně dokonce i rezervní týmy prosportovní základky z Polabí.

Volejbalu se v současnosti na druhém stupni věnují tělocvikářka I. Mýtová, spolu s trenéry J. Petříkem a T. Kokojanem.

Konečná pořadí obou kategorií:

Chlapci:

1. místo – Gymnázium Nymburk, 2. místo – ZŠ J. A. K. Lysá n/Labem, 3. místo – ZŠ Komenského Nymburk

Děvčata:

1. místo – Gymnázium Nymburk, 2. místo – ZŠ Komenského Nymburk.


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk