Sportovní aktuality
25.3.2014   VÝHRA NA ZÁVĚR VTB LIGY

ČEZ Basketball Nymburk má za sebou vítěznou tečku za sezonou v evropských soutěžích. Ve svém závěrečném zápase VTB ligy doma porazil Spartak Petrohrad 89:79 a poskočil na konečné osmé místo tabulky skupiny A. To mu kromě lepšího pocitu dává také nárok na finanční bonus.

Domácí tým nastolil hned od začátku svoje tempo a nenechal si vnutit pěší basketbal, kterým se nechal ukolébat v zápase na Spartaku. Agresivní obrana, bleskový přechod na útočnou polovinu po zisku, rychlé předávání míče v útoku s volnými střeleckými pozicemi na konci akcí. To byly jasné pokyny pro zápas, které se dařilo přenést na palubovku.

Nymburk zahájil osmibodovou šňůrou, která určila vývoj skóre v první čtvrtině. Svůj náskok postupně zvýšil na 12 bodů. Pomohly tři trojky Tre Simmonse, Rada Rančíka a Dylana Page a také střelecké příspěvky střídajícího Petra Bendy. Spartak ale v poslední minutě stáhl ztrátu pod 10 bodů. Nymburk vedl po první čtvrtině 23:14.

Druhá čtvrtina patřila k tomu nejlepšímu, co Nymburk letos na mezinárodní scéně předvedl. Zejména v druhé pětiminutovce, kdy utekl soupeři až na 20 bodů. Rozjel se Tre Simmons, kterého v rozletu zastavilo až střídání. Na lavičku usedal po dvou proměněných šestkách s 15 body na kontě. Excelentní byl hlavně jeho průlet obranou chvíli předtím.

Na druhé straně se dařilo McGrathovi a Burttovi, kteří stáli často na konci útočných akcí Petrohradu. Zásluhou jejich přesné střelby soupeř něco umazal. Na palubovce byl ale v tuto pasáž Pavel Houška, jehož dvě trojky pokaždé padly v pravý čas. Úspěšný nájezd Jiřího Welsche do koše téměř s klaksonem stanovil poločasové skóre na 55:37.

Druhou půli načal rychlou trojkou Tkačenko. Podkošová odpověď Rašida Mahalbašiče byla stejně rychlá. Thomas Massamba pak s klaksonem trefil svou druhou trojku a vrátil Nymburku 20 bodový náskok. Následně rozebraly domácí obranu dva rychlé protiútoky zakončené Jakovenkem. Kouč Kemzura si raději vybral time out.

Nástup soupeře tím ale nezastavil. Spartak deseti body v řadě stáhl náskok na devět bodů. V tu chvíli si vzal naštěstí opět slovo Tre Simmons, jehož pět rychlých bodů přišlo jako na objednávku s podporou koše Dylana Page navrch. Přesto tuto čtvrtinu Nymburk prohrál o šest bodů. Do závěrečné části šel s vedením 72:60.

Tu zahájila spolupráce asistujícího Rašida Mahalbašiče, který nabídl snadný koš pro Vojtěcha Hrubana. Akce zahájila velké chvíle domácího týmu, který nemilosrdně trestal chyby Spartaku v útoku. Zasmečovali si Rašid i Vojtěch a Nymburk vedl od 21 bodů. To už byl dostatečný náskok. Posledních 5 minut sice patřilo Spartaku, to už ale nic neměnilo na tom, že Nymburk se s VTB ligou rozloučil vítězstvím.


obrázek
obrázek
obrázek
obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk