Sportovní aktuality
25.3.2014   Nejmladší plavci vyhráli první kolo Středočeského poháru a zaplavali skvělé výkony!

V Příbrami proběhlo I. kolo Středočeského poháru pro nejmladší žactvo (letos pro plavce 2005 a mladší). Naši borci neponechali nic náhodě a hned v prvním kole vyhráli. Svěřenci trenérů Červeného a Pološčuka potěšili výbornými výkony

Závodů se zúčastnili i plavci ročníku 2004, svěřenci trenérky Leony Petrákové a Jirky Červeného. Nejvíce se dařilo ELIŠCE ŠAFROVÉ, která vyplavala zlato a tři stříbra, navíc všechny starty v nových osobácích. BRAVO ELIŠKO!!! Dvě zlaté medaile dovezl BARTOLOMĚJ KUBIŠ. Velkou radost měla zajisté MARKÉTA COLOVÁ, která získala své první závodnické medaile - stříbro a bronz, GRATULUJEME!!! Za tréninkovou píli jsou medaile zasloužené. Bronz si na krk pověsil i SAMUEL FARSKÝ. Bez medaile zůstali PETR PRÁŠEK, BEDŘICH BRYNYCH a JUSTÝNA ANDRLOVÁ, Petr potěšil úžasnými osobáky, Béďa po krátké nemoci bojovnými výkony.
Mezi nejmladšími se ukázaly tři výrazné osobnosti - FILIP BENEŠ, FILIP VYHLÍDAL a SANDRA PETRÁKOVÁ. Filip Beneš dvakrát zvítězil a přidal bronz, Filip Vyhlídal vybojoval dvě stříbra a bronz v osobních rekordech, Sandra Petráková vyplavala dvě zlata a dvě stříbra, bohužel bez jediného osobáčku. ADÉLA HRUŠKOVÁ - čtyřikrát v první desítce a jeden bronz. Totéž platí i o JANU MATOUŠOVI, ten však získal stříbro.
Příjemným překvapením byly i časy u "nemedailistů". Skvělým bojovníkem se ukázal ADAM APLTAUER (vynikající 100Z a 100VZ), VILÉM BRYNYCH (krásné osobáčky), LUKÁŠ KLVAŇ, JAN PROCHÁZKA, JAN SEKOT a MAREK NOVOTNÝ (všichni - čtyři starty = čtyři nové osobáky). Další posun ve výkonnosti potěšil u VERONIKY KUBIŠOVÉ a KLÁRY SMÍŠKOVÉ.
Výpadky v docházce se bezesporu projevily u JAKUBA JAKOUBKA, KRISTÝNY KUBIŠOVÉ a ANNY HORKÉ... Tak snad příště!
Svoje první závody absolvovali LUKÁŠ VUDMASKA a ONDŘEJ BARTÁK. Možná byli překvapeni, že k medailím povede ještě hodně dlouhá cesta, vyplněná poctivým tréninkem a chutí plavat lépe. Ondřej by navíc měl šetřit síly do závodů a nezlobit na souši!
MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE
BENEŠ FILIP - 100VZ, 50M
KUBIŠ BARTOLOMĚJ - 50Z, 100Z
PETRÁKOVÁ SANDRA - 50Z, 50M
ŠAFROVÁ ELIŠKA - 50Z
STŘÍBRNÉ MEDAILE
COLOVÁ MARKÉTA - 50Z
MATOUŠ JAN - 50P
PETRÁKOVÁ SANDRA - 100Z, 100PZ
ŠAFROVÁ ELIŠKA - 50P, 100Z, 100P
VYHLÍDAL FILIP - 100Z
BRONZOVÉ MEDAILE
BENEŠ FILIP - 50VZ
COLOVÁ MARKÉTA - 100VZ
FARSKÝ SAMUEL - 100P
HRUŠKOVÁ ADÉLA - 100Z
VYHLÍDAL FILIP - 50Z, 100PZ
První důležité závody roku 2014 mají nejmladší plavci klubu za sebou. Nutno podotknout, že se jich drtivá většina z nich zhostila se ctí. VELKÁ GRATULACE PATŘÍ MEDAILISTŮM, POCHVALA TĚM, KTEŘÍ POKOŘILI SVÁ OSOBNÍ MAXIMA, VELKÝ DÍK PATŘÍ VŠEM TŘEM TRENÉRŮM (Jirka Červený, Martin Pološčuk, Leona Petráková), KTEŘÍ DOKÁZALI PLAVCE TAK DOBŘE PŘIPRAVIT (soustředění v SC přineslo své ovoce).
MIMOŘÁDNÉ OCENĚNÍ SI ZASLOUŽÍ PETR HÁJEK A MARTIN PETRÁK V ROLI KOUČŮ PLAVCŮ, když díky nepředvídatelné situaci museli trenéři Pološčuk a Červený zaskočit v roli rozhodčích.
Velké poděkování přišlo od pořadatelů závodů za pomoc Martina Pološčuka u počítače a Jirky Červeného jako časoměřiče.
DRUHÉ KOLO STŘEDOČESKÉHO POHÁRU SE KONÁ 26. DUBNA 2014 V RAKOVNÍKU A TAK HURÁÁ S DOBROU NÁLADOU DO DALŠÍ TRÉNINKOVÉ PRÁCE, AŤ MŮŽEME ZNOVU GRATULOVAT, CHVÁLIT A DĚKOVAT.
Více zde: http://skp-plavani.webnode.cz/news/nejmladsi-plavci-vyhrali-prvni-kolo-stredoceskeho-poharu-a-zaplavali-skvele-vykony-/


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk