Sportovní aktuality
22.3.2014   ROZLUČKA PROTI PETROHRADU

Nymburk čeká v pondělí rozlučka se sezonou v mezinárodních soutěžích. Po vypadnutí v Eurocupu je na programu i poslední zápas VTB ligy, kde se na rozdíl od prvně zmíněné soutěže bohužel nepodařilo postoupit do play off. I proto se chce tým loučit vítězstvím a dopřát tak sobě i fanouškům částečnou satisfakci.

V Eurocupu Nymburk sice v osmifinále play off vypadnul s Kazaní, ale dostat se mezi šestnáct nejlepších týmu této soutěže bylo při letošním formátu a nalosování zřejmě nymburským maximem a zároveň velkým úspěchem.

Českému zástupci v soutěži se ale znovu nepodařilo v této sezoně postoupit do play off prestižní VTB ligy, jejíž jádro tvoří silné a bohaté týmy ze zemí bývalého Sovětského svazu. V posledním zápase základní části by se tak aspoň chtěl revanšovat vítězstvím svým fanouškům za letošní podporu.

„Dobré je, že se to nakonec hraje v Nymburce, což je pro nás příjemnější. Bude to takové rozloučení za sezonou v evropských soutěžích, které bude hodně důležité proto, abychom nekončili VTB ligu se špatným pocitem. Takže zápas tabulkově o ničem, ale na druhou strašně důležitý pro náš pocit,“ uvedl křídelník Vojtěch Hruban před zápasem, který byl původně v programu pražské Tipsport arény.

Nymburk si tedy už svou předposlední pozici v tabulce skupiny A vylepšit nemůže. Spartak už má postup do play off také zajištěný. Skončí na posledním šestém místě zaručujícím vstupenku do vyřazovací části. I přesto se dá čekat, že ve Sportovním centru bude k vidění kvalitní basketbal.

„Tabulkově není o co hrát. Hrajeme spíš o svojí basketbalovou čest a chceme tímto zápasem také poděkovat fanouškům, kteří jsou tuto sezonu skvělí jako vždycky. Podporovali nás, ať se stalo cokoliv a my jim to chceme vrátit dobrým zápasem a vítězstvím,“ ujišťuje Vojtěch, že Nymburk půjde do zápasu se silnou motivací.

V Petrohradu prohrál před Vánoci Nymburk první vzájemný souboj 67:72. V odvetě tak má svému soupeři co vracet. Utkání ve Sportovním centru začíná v pondělí v 19:00.


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk