Sportovní aktuality
17.3.2014   UNICS I PODRUHÉ VÍTĚZNĚ

Nymburk prohrál i druhé utkání, které během čtyř dnů sehrál v ruské Kazani. Tentokrát ve VTB lize podlehl Unicsu 71:85, když jeden z hráčů opět získal double double. Po středečním Tomáši Pomikálkovi to byl v sobotu Rašid Mahalbašič.

Před zápasem se pro Nymburk po zprávě o odstoupení Doněcka ze soutěže naskytla ještě teoretická šance na postup do play off. Bylo však potřeba porazit Kazaň, ale ta byla v této sezoně pro tým Kestutise Kemzury prostě nad jeho síly. I ve čtvrtém zápase vyhrál Unics, tentokrát o 14 bodů.
Nymburk ale stejně jako ve středu v Eurocupu odvedl i v neděli proti jasnému favoritovi dobrou práci. Zápas za Nymburk zahájila stejná základní pětka. Tedy Thomas Massamba, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Dylan Page a Rašid Mahalbašič. Tato sestava opět vstoupila do utkání odhodlaná nenechat si utéct začátek a to se i podařilo.
Nymburk většinu první čtvrtiny vedl a Kazaň poprvé srovnala až po sedmi minutách na 18:18. To už byl hostující tým chvíli v rotaci. Z palubovky neslezl v první čtvrtině akorát Dylan Page, který ze svých 11 bodů v zápase dal devět v této části. Kazaň ale po úvodní periodě o bod vedla, protože v jejím závěru se za tři body trefil McKee.
Ve druhé čtvrtině se domácí tým výrazně zlepšil. Přidal na doskoku, který mu hlavně pod vlastním košem unikal. Zatímco Nymburk v první desetiminutovce doskočil devětkrát, z toho šestkrát v útoku, v té druhé přidal pouze dva doskoky celkově. Kazaň deset, z toho šest na útočné polovině. Domácí se také rozstříleli z perimetru a přidali čtyři trojky. To byl další důvod, proč v poločase vedli o 11 bodů 51:40.
Nymburk přišel z šatny s odhodláním dál bojovat o co nejlepší výsledek. Během první pětiminutovky třetí části stáhl svou ztrátu o šest bodů zásluhou osmibodové šňůry, ale pak ho v rozletu zabrzdily rychlé dvě trojky Goudelocka. Po nich měla Kazaň zpět dvouciferný náskok. Do konce čtvrtiny se za tři body trefil také Tre Simmons a Nymburk tak před závěrem prohrával o deset, když ve třetí čtvrtině udržel Kazaň v obraně na výborných 14 bodech.
Pro obrat ve vývoji skóre potřeboval přidat v útoku. Jenže přicházely spíš ztráty. Obrana Kazaně jenom výjimečně pustila Nymburk k tak snadném košům, jako dal po asistenci Thomase Massamby Rašid Mahalbašič. Psychologický efekt měl i spektakulární monster dunk Veremeenka přes dva bránící hráče.
Nymburk řešil situace v útoku stále častěji individuálně, zatímco Kazaň upevňovala svou kontrolu nad zápasem. Tři minuty před koncem vedla už o 20 bodů. Hosté ale přesto zakončili zápas důstojně. V závěru několika povedenými akcemi potěšili snad i domácí fanoušky a nakonec prohráli s favoritem o 14 bodů.


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk