Sportovní aktuality
6.3.2014   Tvrdá lekce od Kazaně

Basketbalisté Nymburka prohráli v úvodním zápase play off Eurocupu s Kazaní 58:91. Soupeř dominoval od první čtvrtiny a v Tipsport aréně nakročil k postupu do čtvrtfinále. Odveta se hraje za týden v Rusku.

Rozhodčí nasadil od začátku nekompromisní posuzování zákroků. Ještě než se Dylan Page rozkoukal, už měl na kontě dva fauly a na hřišti ho rychle vyměnil Rado Rančík. Kazaň zahájila zápas šesti body v řadě, na které Nymburk poprvé odpověděl až po třech minutách, když se pod košem s faulem trefil právě Rančík. Pak ale trefil už druhou trojku Kazaně Kaimakoglou.

Ruský tým dělal v útoku Nymburku problémy velmi rychlým pohybem hráčů i míče. Jejich kombinace často nacházely volné střelce na perimetru i pod košem. Nepříjemný byl také jeho útočný doskok. Domácí tým ale táhli Rančík a Tre Simmons, jediní dva střelci Nymburka v první čtvrtině, kteří se podělili o 15 bodů. Jejich zásluhou se po první čtvrtině prohrávalo pouze o pět bodů.

I v druhé části byla Kazaň lepším týmem, působila mnohem živějším dojmem, minimálně ztrácela míče a vládla na doskoku. Nymburk to nepálilo ani za tři body. Se dvěma trefenými trojkami měl za první poločas jen 20% úspěšnost z perimetru. V obraně se nedařilo ubránit Andrewa Goudelocka, v první dvacetiminutovce autora 16 bodů.

O přestávce tak vedl tým z Tatarstánu o 11, což by nebyl ještě tak nedostižný rozdíl, pokud by Kazaň od začátku druhého poločasu nepokračovala v navyšování náskoku. Některé její koše vypadaly až moc snadno, a nemusely být ani z rychlých protiútoků. I zformovaná obrana Nymburka nebyla pro hráče hostí zdaleka nepřekonatelným problémem. Když opět nikým nebráněný Zisis trefil další volnou střelu, vedl soupeř poprvé v zápase o 20 bodů. Stejným rozdílem skončila i třetí čtvrtina.

Nymburk dnes bohužel nevypadal jako tým, který v sezoně už tolikrát předvedl skvělé návraty do zápasů. V poslední části předvedl sice několik pohledných akcí, ale zápasu stále dominovala Kazaň. Nezastavitelný byl stále Goudelock, který dal nakonec 36 bodů.

O vítězi zápasu nebylo pochyb. Hráči Nymburka se s blížícím se koncem zápasu z palubovky vytráceli stále více. Kazaň ve středu v Praze důrazně vykročila za postupem do čtvrtfinále, když suverénně zvítězila 58:91.
Zdroj: www.basket-nymburk.cz


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk