Sportovní aktuality
28.12.2016   Senzaci kola trefili hokejisté Nymburka. Vybrali Kotlinu!

Nymburk – Ve 24. kole druhé hokejové ligy porazili nymburští hokejisté vedoucím tým tabulky Havlíčkův Brod 5:3. Senzace kola!

Hned na začátku zápasu se Nymburk ubránil dvojnásobné přesilovce, v desáté minutě však Brázdil inkasoval, když se po nepřehledné skrumáži prosadil Beneš.

Chvíli po inkasovaném gólu hosté znovu ubránili dvojnásobnou početní převahu soupeře a krátce poté zkropil domácí tým ledovou sprchou nymburský obránce Hes, který z dorážky vyrovnal. Nymburk poté nevyužil dvě obrovské šance a tak domácí trestali.

Chvilku před koncem úvodní části předvedl pěknou sólu akci Kozlík a domácí šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

V polovině zápasu nymburští hokejisté potřetí přežili dvojnásobné oslabení a vzápětí poté domácí tým dokonale potrestali a dvěma brankami otočili vedení na svoji stranu. Nejprve se o vyrovnání postaral Matěj Krejčík, který se na začátku sezóny neprosadil do nymburského týmu, nyní však byl pro absenci některých hráčů povolán z boleslavské juniorky, a chvilku nato poslal Nymburk do vedení kapitán týmu Šimek.

V úvodu závěrečné periody propálil domácího brankáře Nováka nymburský ostrostřelec Stehlík a hosté odskočili na rozdíl dvou branek. Domácí sice téměř vzápětí snížili, když nenápadná střela Endála propadla za záda Brázdila, ovšem vyrovnat už se domácím až do konce zápasu nepovedlo. Navíc prakticky se sirénou inkasovali do prázdné brány popáté.

„Z vítězství mám obrovskou radost. Kousli jsme se a předvedli jsme výbornou a účelnou hru," ržadovhal se kouč hostujícího týmu Pavel Bičiště.
Děkoval mužstvu, že třikrát přežilo dvojnásobné oslabení. „Domácí prostě nebyli schopní nám v těchto přesilovkách vstřelit gól. My jsme hráli celý zápas trpělivě a navíc nám to tam napadalo. Před oslavou Silvestra je to velice příjemné vítězství. Chtěl bych pochválit všechny hráče, za výborný výkon, přeci jen v Brodě nevyhráváme často. Doufám, že si formu přeneseme i do nového roku, kdy nás hned na začátku čekají dva domácí zápasy za sebou," Pavel Bičiště.

BK Havlíčkův Brod – NED Hockey Nymburk 3:5 (2:1, 0:2, 1:2). Branky: 11. Beneš (Kozlík, Kuchta), 19. Kozlík (Vala, Pejchal), 46. Endál (Třetina, Duben) – 14. Hes (Šimek, Stehlík), 36. Krejčík (Svoboda, Kuzďas), 38. Šimek (Stehlík), 45. Stehlík (Saňa, Šimek), 60. Jandus (Šimek, Hes). Rozhodčí: Veselý – Laczko, Pechánek.

Nymburk: Brázdil – M. Jandus, Hes, Pýcha, Knesl, Novák, Saňa, Rittig – Šimek, T. Jandus Stehlík – Eis, Bičiště, Barbora – Kuzďas, Svoboda, Krejčík.

Jakub Marvan

Autor: ND
Foto: Vlastimil Čech


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk