Sportovní aktuality
2.5.2016   HVĚZDY Z CSKA MOSKVA SE POPRVÉ PŘEDSTAVÍ V NYMBURCE

Basketbalisté Nymburka se vrátili z Moskvy a za stavu 0 – 2 na zápasy se připravují na třetí čtvrtfinálové střetnutí VTB ligy s CSKA Moskva. To se odehraje ve středu 4. května v nymburském Sportovním centru v 18.30. Pro fanoušky se tak jedná o jedinečnou možnost vidět na vlastí oči jeden z nejlepších evropských týmů, který zanedlouho čeká boj o titul v Eurolize.

Vzhledem k pozici vysokého favorita byla pro ruský armádní velkoklub čtvrtfinálová série s Nymburkem ideální příležitostí, jak se rozehrát před Final Four Euroligy, kam veškerá pozornost CSKA směřuje. Český tým se ale vzepřel veškerým prognózám a donutil Moskvany obě své domácí výhry v sérii tvrdě vydřít. Pokaždé se rozhodovalo až v závěru po velkém boji a osmibodovou, respektive sedmibodovou prohrou Nymburk příjemně šokoval fanoušky.
„Musím stejně jako po prvním zápase zopakovat, jak moc jsem hrdý na svůj tým. Odvedli jsme v Moskvě dobrou práci a nebýt několika maličkostí, mohli jsme domácím aspoň jednou způsobit šok. Podali jsme tam dva výkony, které od nás asi nikdo nečekal. A to všichni viděli, že soupeř hrál naplno,“ zhodnotil kouč Nymburka Ronen Ginzburg čtvrtfinálovou moskevskou misi.
Prohry 95:87 a 79:72 teď u mnoha basketbalových příznivců vyvolávají mrazení, jak může dopadnout zápas v Nymburce, kde CSKA Moskva ještě nikdy nehrálo. Dosavadní souboje ve VTB lize se odehrály v Pardubicích, nebo v Praze.
„Stejně jako v Moskvě do toho dáme všechno i před vlastními fanoušky. Musíme mít stále stejný mix sebedůvěry a pokory. Opravdu hodně se na zápas těšíme a věříme, že Sportovní centrum bude vyprodané. Hrát doma play off s nejlepším evropským týmem je svátek celého českého basketbalu,“ uvedl nymburský trenér.
O velkém zájmu fanoušků o zápas svědčí již vyprodaná předprodej. Vstupenky se budou prodávat už pouze v den zápasu. Pokladna ve Sportovním centru se otevře v 17.15.
Utkání vysílá přímým přenosem stanice NOVA Sport 2. Tradičně poběží také živý stream na stránkách VTB ligy.

Petr Vlček
Press officer ČEZ Basketball Nymburk


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk