Sportovní aktuality
26.4.2016   VE STŘEDU STARTUJE JISKŘIVÁ SÉRIE NYMBURKA S PARDUBICEMI

Basketbalisté Nymburka vstoupí ve středu v 18.30 do semifinálové série play off Kooperativa NBL. Jako vítěz základní části ve Sportovním centru přivítají svého jediného přemožitele BK JIP Pardubice. Kromě očekávané početné svity fanoušků s nimi přijede i někdejší hvězda Nymburka Radek Nečas. Na prestižní souboj je tak zaděláno.

Radek byl letos již počtvrté v kariéře právem vyhlášen Nejlepším obráncem soutěže, což jen potvrdil v prvním zápase proti Nymburku loni v listopadu. Především on byl hlavní příčinou jediné nymburské porážky v této sezoně na domácí scéně. Od té doby Beksa ještě posílila. Přišel Američan Lamb Autrey, který je sám schopný rozhodovat zápasy, a tak se až pátý tým po základní části dostal v play off mezi elitní čtyřku.
„Nechceme se připravovat na jednotlivce, ale tyhle dva je asi potřeba zmínit. Zvlášť když víme, jak se Radek umí na zápasy proti nám vyhecovat,“ řekl kouč Nymburka Ronen Ginzburg směrem ke svému bývalému hráči, se kterým jako trenér reprezentace stále spolupracuje. I to jen přidává na pikantnosti nadcházející série. Nečas se v národním týmu stará jako jeho vedoucí o servis i svým nymburským kamarádům – reprezentantům, nyní protihráčům.
Nymburský kouč již nechce z loňské prohry v Pardubicích nic velkého vyvozovat. „Už uteklo hodně času. Oba týmy jsou v jiné situaci a dost se toho za tu dobu změnilo. Pardubice nejen v tomto zápase ukázaly, jak jsou dobrý tým. Máme k nim respekt, ale chceme začít agresivně, hrát svou hru a těžit z toho, co umíme nejlépe. Očekávám, že zápasy budou mít velký náboj,“ zakončil své úvahy před semifinále Ronen Ginzburg.
Klub ČEZ Basketball Nymburk přichystal středečním návštěvníkům Sportovního centra bohatý doprovodný program. Před zápasem se budou moci diváci vybavit fandícími tleskátky. Hodnotné ceny do přestávkových soutěží věnoval Hotel Ostrov. Time outy a přestávky vyplní vystoupení nymburských cheerleaders Easy Dance 2000. Po zápase bude vyhlášen jeho nejužitečnější hráč (MVP) a dostane cenu, kterou věnovaly Sklárny Bohemia Crystal Poděbrady. V průběhu utkání rozdá lví maskot Bany divákům v hledišti několik klubových triček. V neposlední řadě bude divákům mimořádně k dispozici dvojnásobný počet stánků s občerstvením.

Petr Vlček
Press officer ČEZ Basketball Nymburk


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk