Sportovní aktuality
3.2.2016   Nymburk čeká rozhodující středa v poháru Fiba Europe

Ve středu v 17.30 jsou na programu začátky zápasů, které rozluští postupový kvíz skupiny P FIBA Europe Cupu. Aby ČEZ Basketball Nymburk postoupil do play off, musí porazit ve Sportovním centru Antverpy a současně doufat, že Sofie doma udolá Ventspils.

FIBA Europe minulý týden rozhodla, že oba zápasy se budou vzhledem k regulérnosti hrát ve stejný čas. Nymburk tedy své utkání s Antverpami přesunul o hodinu dopředu oproti původnímu termínu. Otázka se hned nabízí. Budou koučové během zápasu s Antverpami sledovat vývoj v Botevgradu, kde hraje Sofia své domácí zápasy, a budou o stavu informovat hráče?
„My trenéři budeme průběžný stav druhého zápasu znát. O tom, jestli informace předáme hráčům, rozhodne hlavní trenér až podle průběhu našeho utkání. Spíš se ale budeme soustředit sami na sebe,“ prozradil asistent na nymburské lavičce Lubomír Růžička.
Situace ve skupině je dobře známá. Antverpy mají postup jistý a v Nymburce jim o nic nepůjde. Stejně tak v Bulharsku Sofii, která má naopak jistý konec v soutěži. Pokud podlehne Ventspilsu, znamená to konec i pro Nymburk bez ohledu na výsledek ze Sportovního centra.
„Karty jsou jasně rozdány. Nám nezbývá nic jiného, než splnit tu podmínku k postupu, kterou můžeme ovlivnit, tedy vyhrát. To ostatní musí dopadnout v Bulharsku. Tím se ale teď nezabýváme. Nejdřív musíme doma porazit Antverpy a pak se ptát, jak dopadl Ventspils. Můžeme jenom doufat, že Sofia, které už o nic nejde, bude hrát naplno,“ uvedl trenér Nymburka Ronen Ginzburg.
A jaký tým ve středu přijede do Sportovního centra? „Antverpy přivedli nového amerického centra Kevina Langforda, který jim pomohl proti Ventspilsu osmi body, takže ještě více posílily. Je to hodně atletický tým. Musíme si dát pozor na jejich doskok, kterým nás hodně potrápili v zápase u nich. A také na hru 1 na 1, ve které jsou výjimeční. Je to jejich hlavní zbraň. Tím jsou specifičtí. Mají jiný způsob hry, než třeba lotyšský Ventspils,“ popsal středečního soupeře Lubomír Růžička.

Petr Vlček
Press officer ČEZ Basketball Nymburk


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk