Sportovní aktuality
28.1.2016   Cíl překonaly, ale chtějí jít dál

Nymburk – Nymburský ženský basketbalový tým v evropském poháru EuroCup vysoko překonal před sezonou stanovené cíle. První ročník ve druhé nejvyšší soutěži starého kontinentu měl být především o sbírání zkušeností.

Ovšem stalo se to, co asi málokdo čekal, družstvo postoupilo mezi nejlepších osm celků soutěže. „Postup mezi nejlepších osm je největší úspěch v dějinách nymburského basketbalu," hřeje u srdce trenéra nymburského týmu Daniela Kurucze.

Úspěch je to i v evropském měřítku, mezi LAST 8 se dostali jen dva nováčci – DSK Basketball Nymburk a francouzský UFAB 49 Angers.

Ve čtvrtečním zápase mají jediné české zástupkyně v této soutěži šanci přidat nějaké body na evropském žebříčku stovky nejlepších týmů Evropy, kde mimo jiné figurují na fantastickém desátém místě. Stačí porazit maďarský Miškolc, druhý nejlepší tým po základní části Eurocupu, a tím si vytvořit výhodnější pozici do odvetného zápasu příští týden. I když Miškolc možná nemá stejný zvuk jako Spartak Moskva nebo Besiktas Istanbul, svou kvalitou je tým z Maďarska součástí této elitní rodiny. „Soupeř má neskutečně vyrovnanou desítku hráček na výborné úrovni. Pravidelné střídání a rozložení minut mezi devět, deset hráček umožňuje Miškolci udržet vysoké tempo po celý zápas," vyzdvihuje úroveň týmu s osmi reprezentantkami Maďarska, Srbska a Běloruska kouč Středočešek Daniel Kurucz.

Velezkušená Veronika Bortelová, vicemistryně světa 2010, protřelá spoustou mezinárodních zápasů mu dává zapravdu: „Myslím, že to bude jeden z nejkvalitnějších týmů, proti kterému jsem v posledních letech hrála. My ale nic ztratit nemůžeme, a tak musíme k zápasu přistoupit. Hrát bez nervů, ale přesto koncentrovaně."

Jak si hráčky poradí se silným soupeřem, se můžete přijít podívat ve čtvrtek od 19 hodin do Sportovního centra.

VLADIMÍR MALINOVSKÝ

TOMÁŠ LAŠ
Zdroj: http://nymbursky.denik.cz/basket_region/cil-prekonaly-ale-chteji-jit-dal-20160127.html


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk