Sportovní aktuality
27.1.2016   Nymburk hraje ve FIBA Europe Cupu o poslední naději

Basketbalisty Nymburka čeká ve středu zápas o přežití v Poháru FIBA Europe. V 18.30 přivítají Lukoil Academic Sofia a musí zvítězit, aby si uchovali naději na postup do play off.

Porážka z bulharského Botevgradu 62:76, kde Sofia hraje své pohárové zápasy, je jednou z příčin nymburských problémů v soutěži. V nadstavbové skupině P Nymburk prohrál všechny zápasy venku včetně tohoto a jediné vítězství, byť přesvědčivé, uhrál český tým doma proti lotyšskému Ventspilsu. Proto nemá situaci ve svých rukou a musí doufat v příznivé výsledky ostatních zápasů skupiny. A samozřejmě oba své zbývající vyhrát.
„Bohužel taková je situace. Na venkovních palubovkách jsme si situaci více než zkomplikovali a teď musíme doufat, že budeme mít štěstí na další výsledky. K tomu musíme také vyhrát doma se Sofií i Antverpami. Nebude to jednoduché, ale dokud je tu šance, budeme věřit ve šťastný konec. V domácích zápasech počínaje Sofií mu půjdeme naproti,“ uvedl nymburský trenér Ronen Ginzburg.
Ten bude stejně jako celý tým sledovat úterní zápas skupiny, ve kterém Antverpy hostí Ventspils. Pokud lotyšský tým venku vyhraje, zajistí si jako první postup. Nymburk tak bude mít opět situaci ve vlastních rukou, protože za týden ho čeká domácí závěr právě s Antverpami. V opačném případě by musel (v případě vítězství nad Sofií), spoléhat, že Ventspils za týden v Bulharsku prohraje.
Nymburk v Sofii odstřelil šesti trojkami Pavlin Ivanov. Produktivní byl i Quence Taylor. Naopak nejlepší střelec týmu Željko Sakič byl Nymburkem ubráněn. „Budeme se připravovat na Sofii jako na tým, ale především se budeme soustředit sami na sebe. Hrajeme doma, budeme mít podporu našich fanoušků a musíme vyhrát, jinak jsme ze hry. Tak to je,“ dodal nymburský kouč.
Klub pro své fanoušky připravil akci 1+1. Vstupenky zakoupené na utkání se Sofií lze následující týden vyměnit zdarma za lístky na zápas s Antverpami.

Petr Vlček
Press officer ČEZ Basketball Nymburk


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk