Sportovní aktuality
15.12.2015   Nymburk zahajuje další fázi FIBA EUROPE CUPU

Ještě před nedělním očekávaným pražským zápasem s CSKA Moskva čeká nymburské basketbalisty neméně důležitý úvodní souboj ve fázi Round of 32 FIBA Europe Cupu. Do Sportovního centra v Nymburce přijede ve středu lotyšský BK Ventspils. Zápas začíná v 18.30.

Nymburk má před sebou obtížnou pohárovou skupinu. Protože v základní skupině F obsadil až druhé místo za dánskými Bakken Bears, dostal do další fáze zatím neporažené týmy BK Ventspils a Port of Antwerp Giants z Belgie, a k nim bulharský celek Lukoil Academic Sofia. A proti prvně jmenovanému zahájí svou těžkou misi za postupem do play off.
„Výsledky ukazují, že Ventspils je velmi dobrý tým. Má 11 výborných hráčů, z toho tři velmi kvalitní Američany. V posledním zápase lotyšské ligy porazili VEF Rigu, kterou dobře známe z VTB ligy. Na úvod nás tedy nečeká nic snadného. Spíš naopak,“ vyhlíží kouč Nymburka otevírací zápas ve skupině.
„I v tomto zápase budeme potřebovat velkou podporu fanoušků, stejně jako v neděli proti CSKA. Doufám, že přijdou v hojném počtu a vytvoří nám bouřlivé domácí prostředí, ve kterém se soupeř nebude cítit příjemně. Je to důležitý zápas ve skupině, zvlášť proto, že ho hrajeme doma, kde bychom měli především vítězit, abychom mohli myslet na postup,“ burcuje izraelský kouč nymburské příznivce k návštěvě zápasu.

Petr Vlček
Press officer ČEZ Basketball Nymburk


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk