Sportovní aktuality
18.11.2015   Výhra nad Tajfunem znamená postup Nymburka

Velmi důležitý a pravděpodobně i rozhodující zápas ve skupině FIBA Europe Cupu mají před sebou hráči ČEZ Basketball Nymburk. Ve středu od 18.30 nastoupí proti slovinskému šampionu Tajfun Šentjur. Výhra je posune do další fáze. Porážkou si situaci pořádně zkomplikují.

V případě výhry si Nymburk zajistí minimálně druhé místo v soutěži a Tajfun odsoudí na nepostupovou třetí příčku již dvě kola před koncem skupiny F. I proto se dá předpokládat, že soupeř udělá v Nymburce vše proto, aby tento scénář odmítnul. Dosud však ve skupině F porazil pouze poslední Hibernii. Nymburku doma podlehl po vyrovnaném průběhu o 14 bodů.
„Je to klíčový zápas o postup. Potřebujeme zahrát dobře, speciálně v obraně. Tajfun se od našeho prvního vzájemného zápasu zlepšil. Mnohem nebezpečnější je americký point guard Ceola Clark, který teď táhne tým. Pro oba celky je to velmi důležitý zápas. Budeme bojovat,“ řekl nymburský kouč Ronen Ginzburg po úterním tréninku.
Izraelec na lavičce českého mistra věří, že poslední sobotní smolná porážka v prodloužení ve VTB lize nenechala na týmu stopy.
„Ten zápas jsme vlastně vyhráli, ačkoliv je vedený v kolonce porážek. Nevyhráli jsme ho velkou chybou rozhodčích, kteří přesto, že celou situaci kontrolovali na videu, neviděli, že nespustili včas časomíru při poslední akci soupeře. Z takové prohry nemusíme věšet hlavu. Nemáme ten luxus, abychom něco dlouze rozebírali. Stalo se, co se stalo a my jdeme dál. Doufám, že hráči už zapomněli a na výkon z Volgogradu naváží, protože jsme tam odehráli velmi dobré pasáže,“ zmínil Ginzburg.
Do Sportovního centra se vedle slovinského týmu vypraví i autobus jeho fanoušků, stejně jako tomu bylo naopak před třemi týdny v Celje. Dá se tak očekávat, že zápas bude mít vynikající kulisu. Živě ho bude také vysílat Youtube kanál FIBA Europe.

Petr Vlček
ČEZ Basketball Nymburk


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk