Sportovní aktuality
11.11.2015   Nymburk potřebuje vyhrát, s Hybernií je favoritem

Třetí zápas ve FIBA Europe Cupu ve skupině F mají před sebou hráči ČEZ Basketball Nymburk. Po výhře v Celje nad Šentjurem a domácím klopýtnutí s Aarhusem by rádi ve Sportovním centru vykročili za postupem ze skupiny. Zápas s Hibernia Basketball začíná v 18.30 a živě ho vysílá Youtube kanál FIBA Europe.

Nymburk má za sebou náročný program zápasů, který v neděli završil vítězstvím v Minsku. Ve středu pokračuje soubojem s irským týmem z Dublinu, tedy s outsiderem skupiny F. Jediný český zástupce v mužské pohárové Evropě by už nerad připustil další překvapení na svůj úkor.
„Myslím, že hráči vědí, že tento zápas potřebujeme vyhrát. Hibernia nepatří k favoritům skupiny. Bude to utkání, jehož výsledek bude záležet na nás, jak budeme připravení, agresivní… Když budeme hrát s maximální koncentrací od úvodního rozskoku, vyhrajeme,“ ví dobře kouč Nymburka Ronen Ginzburg, který má po nedělním vítězství v Bělorusku ve VTB lize dobře naladěný tým.
„Zůstali jsme pozitivní i po poslední prohře s Aarhusem a s Pardubicemi. Když prohrajeme jeden zápas, rychle přijde další. Po vítězství je to stejné. Nikdy vám nesmí zůstat v hlavě dlouho, stejně jako porážka. Proto jsme hodili za hlavu náš nedělní úspěch v Minsku a soustředíme se již jen na Hibernii. Akorát s tím, že hráči by měli jít do zápasu s větším sebevědomím,“ uvedl izraelský trenér, jehož tým je po dvou kolech na třetím nepostupovém místě. To se však ve středu večer může změnit.

Petr Vlček
ČEZ Basketball Nymburk
Foto: Tomáš Krist, MAFRA


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk