Sportovní aktuality
19.10.2015   Nymburk posiluje islandský Guard Vilhjamsson

ČEZ Basketball Nymburk připisuje na soupisku další zahraniční posilu. Kádr českého šampiona posílí islandský reprezentační rozehrávač Hordur Vilhjalmsson.

ČEZ Basketball Nymburk získal do svých řad ještě jednu posilu. Pro sezonu 2015/2016 se českému šampionovi upsal islandský reprezentační guard Hordur Vilhjalmsson (26), který přichází z řeckého Ariesu Trikalla. Minulou sezonu však působil v bundesligovém Mitteldeutscheru Weissenfels.
Vilhjalmsson je základním stavebním kamenem islandské reprezentace. Ta sice v základní skupině nedávno skončeného mistrovství Evropy z pěti zápasů pětkrát prohrála, nalosována však byla do skupiny smrti se Španělskem, Srbskem, Itálií, Tureckem a Německem.
Island s Vilhjalmssonem na rozehrávce prohrál větším rozdílem pouze s pozdějšími šampiony ze Španělska a s vítězem skupiny ze Srbska. Ostatními silným týmům podlehl vždy o méně než 10 bodů. Turecko trápil až do prodloužení. I proti tak silným soupeřům Vilhjalmsson doručoval průměrně 6,8 bodů na zápas, 2,6 doskoků a 2,2 asistencí.
„Sezona je dlouhá a už od začátku nás trápí zranění. Proto jsme se rozhodli rozšířit rotaci o dalšího hráče. Hordur není megastar, je to ale velmi zodpovědný hráč, výborný obránce a solidní střelec, který s námi ctí podobnou basketbalovou filozofii. Je také schopný hrát na dvou pozicích 1 a 2,“ jmenoval kouč Nymburka Ronen Ginzburg, proč tým islandského guarda přivádí.
Kromě tří sezon ve Weissenfelsu si Vilhjalmsson jeden ročník zahrál i ve španělském Valladolidu (2013/2014). Předtím strávil rodák z Reykjavíku šest sezon v islandských klubech, což si v roce 2007 proložil krátkým angažmá v Las Palmas na Kanárských ostrovech.


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk