Sportovní aktuality
4.8.2014   NYMBURK POSÍLÍ AMERICKÝ FORWARD CHRISTIAN BURNS

ČEZ Basketball Nymburk hlásí pro nadcházející sezonu další zahraniční posilu. Vedení klubu podepsalo na pozici 4 osmadvacetiletého amerického forwarda Christiana Burnse, který naposledy působil v ruském Jeniseji Krasnojarsk.

Burnse si fanoušci Nymburka dobře pamatují z poslední sezony. 203 cm vysoký střelec se v únoru Tipsport aréně pětadvaceti body zasloužil o výrazné osekání nymburských šancí na postup do play off VTB ligy. Američan byl nejlepším hráčem zápasu, který hosté vyhráli o dva body, a tehdy ještě svůj Krasnojarsk naopak nasměroval k pozdějšímu postupu do play off.
„Všichni si pamatujeme, jak těžké dva zápasy jsme proti němu v minulé sezoně odehráli. Hlavně ten v Praze, kdy nám nastřílel 25 bodů. Čekáme, že do týmu přinese svou energii a atletičnost a že nám pomůže jak ve vnitřním prostoru, tak i na perimetru, kde je výborný střelec za tři body. Dále očekáváme jeho přínos na doskoku. Měl by pro nás být velmi platným hráčem,“ řekl k nové akvizici kouč Nymburka Kestutis Kemzura.
Burns v posledním ročníku VTB ligy odehrál za Jenisej 20 zápasu, ve kterých doručoval 14,6 bodů na zápas. K tomu přidal 5,6 doskoků, 1,2 asistence a trojkovou úspěšnost 44,6%. Jeho bodově nejlepším zápasem sezony bylo právě pražské utkání. Průměrně nastupoval na 28,39 minut.
Rodák z Trentonu ukončil své univerzitní působení v americké NCAA ve Philadelphii a pro následující sezonu se přemístil do Evropy, konkrétně do polského Koszalinu. V dalších letech působil v nejvyšších ligách v Portugalsku, Německu, Ukrajině, Izraeli, Itálii a v již zmíněném Rusku. Ve všech soutěžích patřil k nejlepším střelcům svého týmu.


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk