Sportovní aktuality
15.7.2014   NYMBURK ZAČNE BOJ O EUROLIGU S JERUZALÉMEM

Los kvalifikace o Euroligu v Barceloně ve čtvrtek určil, že soupeřem Nymburka v prvním kole bude izraelský tým Hapoel Jeruzalém. Vedení soutěže zároveň oznámilo, že hostitelem kvalifikačního turnaje bude belgické Oostende.

Podle nasazení bylo už dopředu jasné, že Nymburk bude ze třetího koše nalosován proti týmu z druhého koše. V něm byly Hapoel Jeruzalém a francouzský Asvel Lyon. Barcelonský los rozhodl, že ve svém úvodním zápase kvalifikace se český zástupce postaví proti Jeruzalému. V případě postupu by se Nymburk utkal s lepším z dvojice UNICS Kazaň – Stelmet Zielona Gora. O jedno místo v Eurolize budou usilovat také VEF Riga, Strasbourg a pořadatel kvalifikace Telenet Oostende.
„Jako každý rok jsme neočekávali, že by pro nás byl los lehký a to se potvrdilo. Víme, že cíl Jeruzaléma číslo jedna je dostat se do Euroligy, proto přes něj nebude lehké přejít. Pokud se nám to podaří, což si přejeme a uděláme pro to maximum, čekal by nás i v dalším kole velmi silný soupeř. Z dvojice Kazaň – Zielona Gora předpokládáme, že postoupí ruský tým,“ uvedl z Barcelony výkonný ředitel Nymburka Ondřej Šimeček.
S Jeruzalémem se Nymburk utkal dosud čtyřikrát a poměr vítězství a proher je vyrovnaný 2:2. V celkovém součtu je Nymburk o pár bodů lepší (315:309). Hapoel skončil v minulé sezoně v domácí lize v základní části na druhém místě. V semifinále však vypadl se třetí Haifou. V Eurocupu to dotáhl o patro výše než Nymburk, když skončil až ve čtvrtfinále s Nižnym Novgorodem.
Pořádání kvalifikace se ujal belgický tým z Oostende. Turnaj tam proběhne od 22. do 26 října. Nymburk tak pojede do známého prostředí. Naposledy tu hrál v rámci Eurocupu loni v říjnu v základní skupině Eurocupu.
V Barceloně se losovalo i složení základních skupin Euroligy. Vítěz kvalifikace byl přiřazen do skupiny A společně s týmy Real Madrid, Anadolu Efes Istanbul, Zalgiris Kaunas, Nižnyj Novgorod a Dinamo Banco Di Sardegna Sassari.


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk