Sportovní aktuality
10.7.2014   Rekondiční pobyt mladých basketbalistů v italském Porto San Giorgio

Mladí hráči Basketbalové akademie Nymburk U17 se jako první zúčastnili pilotního projektu „partnerství Středočeského kraje a regionu Marche“, kde ve městě Porto Saint Giorgio absolvovali po náročné sezoně rekondiční soustředění.

Společně se studenty Středního odborného učiliště Nymburk strávili deset dní v krásném přímořském prostředí Villaggio la Cappannina. Osmnáct hráčů pod vedením trenérů Michala Fraňka a Františka Tvrze absolvovalo dvoufázové tréninky zaměřené především na obnovu fyzických i psychických sil. Díky krásnému počasí se většina tréninkových jednotek odehrávala na písčitých plážích. Další porce tréninků se odehrávala v nedalekých sportovních halách, kde družstvo absolvovalo čtyři tréninkové jednotky, a sehrála dvě přátelská utkání.
Hráči byli ubytováni v kompletně vybavených bungalovech. Pestrý jídelníček se skládal z české a italské kuchyně. Ve volném čase byla možnost využít sportovní vybavení kempu, basketbalové a volejbalové hřiště, ping pong, kola, bazén a whirpool. Tým se nesoustředil pouze na sportovní stránku, ale i navštívil světoznámé památky měst, Loreta a Říma.
Realizační tým Basketbalové akademie Nymburk po závěru soustředění konstatoval, že tento rekondiční pobyt v přímořské oblasti vynikajícím způsobem reaktivoval mladý organismus hráčů, studentů, kteří drtivou většinu roku stráví svými povinnostmi paradoxně v nepříliš zdravém uzavřeném prostředí mezi školou, domovem mládeže a sportovní halou.
Již nyní se všichni těší, že se prohloubí spolupráce mezi regionem Marche, Středočeským krajem a městem Nymburk, a že setkávání mladých basketbalistů z Nymburka a regionu Marche se stane dlouholetou tradicí.


obrázek
obrázek
obrázek
obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk