Sportovní aktuality
21.5.2014   Úspěch mladých basketbalistů z Komendy

Ve dnech 13. – 15. 5. se do Klatov sjely nejlepší týmy basketbalistů z celé republiky složené ze žáků ZŠ a víceletých gymnázií, aby poměřily své síly. Do Republikového finále AND 1 CUPu 2014 se probojovali i chlapci ze ZŠ Komenského Nymburk.

Svými skvělými výkony a hrou s obrovským nasazením potvrdili, že opravdu patří mezi nejlepší družstva letošního AND 1 CUPu. Podařilo se jim 3 krát vyhrát, od účasti ve finále je dělila jen prohra v semifinálovém zápase s pozdějším vítězem turnaje. Úroveň týmů, které nakonec obsadily první tři místa, byla velmi vyrovnaná.
V semifinále s Ústím nám nevyšel začátek zápasu, chlapci museli dotahovat soupeřův náskok, což se jim při turnajově zkráceném hracím čase nepodařilo. V boji o 3. místo již nic neponechali náhodě a postupně zvyšovali náskok z první čtvrtiny. Velkou oporou družstva byl Vojta Vejvar, který byl vybrán mezi 5 nejlepších hráčů do týmu Allstar. Pod košem se dobře prosazoval Tomáš Mikyska, Filipu Adamcovi se podařilo vstřelit několik tříbodových košů. Velmi dobře zahrál i jeden z nejmladších hráčů týmu – Viktor Nový, pochvalu za hru si zaslouží i Marek Holý.
Děkujeme všem chlapcům za skvělou reprezentaci naší školy. Za tím, jak nyní hrají, stojí mnoho hodin tréninku a odpovědného přístupu k němu. Poděkování proto patří i trenérkám Basketball Nymburk Evě Hubálkové a Magdě Nové, které vedou všechny výše vyjmenované hráče naší základné pětky v basketbalovém oddíle a pod kterými hrají soutěž U 13 a U 14.
Výsledky zápasů:
Základní skupina:
Nymburk : Slaný 29 : 16
Nymburk : Klatovy 25 : 18
Semifinále:
Nymburk : Ústí 24 : 28
Boj o 3. místo:
Nymburk : Klatovy 26 : 8

Konečné umístění:
1. ZŠ Vinařská Ústí nad Labem
2. ZŠ Jubilejní Nový Jičín
3. ZŠ Komenského Nymburk


obrázek
obrázek
obrázek
obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk