Sportovní aktuality
25.4.2014   Nominační závody rychlostních kanoistů

Kanoistická sezona roku 2014 se rozjela. Závodníci, plni očekávání, jak se podařila zimní příprava, se sešli o velikonočních svátcích v Račicích, kde proběhla nominace v olympijských disciplínách na Světové poháry do Milána a Račic.

Třetího Světového poháru se Česká reprezentace již nebude účastnit.
Opět se dařilo nymburským odchovancům, kteří v současnosti startují v barvách Dukly Praha a USK Praha, ale stále se připravují v oddílu Lokomotivy Nymburk.
Martin Fuksa zvítězil přesvědčivě v obou olympijských tratích 200 m a 1000 m a zajistil si start na dvou Světových pohárech. Závodu v Miláně se však ze studijních důvodů nezúčastní (maturitní písemné práce).
Vojtěch Ruso a Dan Drahokoupil obsadili v závodě C2 1000 m druhé místo, k vítězství jim scházely pouhé 1,2 vteřiny. Na trati C2 200 m skončili na třetím místě. Těmito výsledky byli reprezentačním trenérem nominováni na oba výše zmíněné závody.
V závodě kajakářek obsadila Vilma Nedbalová v K2 500 m krásné 3. místo spolu s hradeckou Kubíčkovou.
Zároveň s nominačním závodem probíhaly závody juniorského výběru, kam si reprezentační trenér pozval z Lokomotivy Nymburk Karla Palmu, Petra Fuksu jr. a Jakuba Černého. I jim se dařilo: Karel vyhrál závod na 2 km, 1 x 1000 m, 3 x 2000 m, Petr byl na 2 km trati třetí, 2 x třetí na 1000 m a 1 x třetí na 500 m, 3 x třetí na 200 m. Jakub byl nejlépe na 5. místě. Petr i Jakub jsou ještě věkem dorostenci, což je příslib do budoucnosti.
O velikonočním pondělí se na závěr konalo Mistrovství České republiky na trati 5 km. Tady Vilma Nedbalová obsadila 5. místo a Ondřej Petr 15. místo.
Trenéři byli s výsledky velice spokojeni a nyní jsou na pořadu další závody dle termínové listiny svazu kanoistů.


obrázek
obrázek
obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk