Sportovní aktuality
10.4.2014   Mladí basketbalisté obsadili 5. místo na Mistrovství ČR v kategorii U14

První dubnový víkend byl v basketbalové termínové listině určen pro finálový turnaj nejlepších 8 družstev v kategorii do 14 let. BCM Nymburk si zajistil postup z extraligy mladších žáků, ze skupiny A, kde se umístil na 3. místě. Pořadatelství turnaje připadlo nejlepšímu týmu po dlouhodobé části, libereckým Kondorům.

Hrací systém turnaje byl zasazen do čtyř hracích dnů. Družstva byla rozdělena podle předem určeného klíče do 2 skupin po 4, kde se utkala systémem každý s každým. Vítězové a druzí v pořadí postoupili do bojů o Mistra ČR, družstva na třetím a čtvrtém místě bojovala o konečné 5. místo. Ve skupině Nymburk narazil na silné týmy Liberce (vítěz dlouhodobé soutěže s právem pořadatelství turnaje), USK (druhý nejlepší tým v dlouhodobé soutěži) a Litoměřic. V prvních dvou utkáních jsme podlehli USK i Litoměřicím a podle slov trenérky Evy Hubálkové hlavně proto, že jsme se nedokázali vyrovnat s prostornou halou a na našich hráčích byla vidět obrovská nervozita z prostředí v liberecké Tipsport aréně. Trenérka pokračuje: „Před posledním utkáním ve skupině s domácím Libercem jsme věděli, že naše šance na vítězství je malá, ale chtěli jsme se již adaptovat na nádherné prostředí v hokejové hale a připravit se na zápasy o umístění na konečném 5. místě.“ I když jsme prohráli výkon BCM byl velmi dobrý a jak se později ukázalo, byl dobrým základem pro vítězství ve dvou následujících zápasech s Ostravou (vítězem moravské skupiny) a opět s Litoměřicemi, kterým jsme vrátili porážku ze základní skupiny.
Konečné 5. místo v republice hodnotíme jako úspěch. Víme, že jsme byli oslabeni o neúčast našeho klíčového hráče Mikysky, který patří do úzké skupiny top hráčů v celé soutěži a že máme rezervy, které můžeme zlepšit a zúročit v příštích letech.

Michal Ježdík
Sportovní ředitel BCM Nymburk


obrázek

Chcete se podělit o zajímavou sportovní informaci? Pochlubit se sportovními úspěchy?

Neváhejte a pište na:
petr.cernohous@meu-nbk.cz


Město Nymburk