Slavnostní odhalení Hrabalova posezení U Tří Koček
vloženo: 03.12. 2009  autor: Štočková Jana, Bártová Radka

Ve čtvrtek 3. prosince 2009 bylo na Zálabí slavnostně odhaleno Hrabalova posezení U Tří Koček, které je umístěno u Hrabalovy cyklostezky poblíž tzv. Hrabalovy vily. Jak už název napovídá, spolu s dřevěným stolem a čtyřmi lavicemi budou příchozí vítat tři ze dřeva vyřezané kočky. Navíc lze jako bonus v jedné lavici možno zahlédnout i myšku.
Posezení bylo pokřtěno novým druhem nymburského piva, které nese jméno Něžný barbar. Křtu se ujal starosta města, pan Ladislav Kutík, spolu s panem Ing. Pavlem Benákem, ředitelem pivovaru a sládkem pivovaru, panem Bohumilem Valentou. Celou akcí slovem provázel pan Ing. Jiří Černý, vedoucí odboru školství, kultury a památkové péče městského úřadu, který je také zároveň autorem námětu. Slova se ujal také pan Michal Jára, autor posezení. Nainstalovanou informativní cedulku graficky připravila paní Jaroslava Kolářová. Slavnostní odhalení hudebně doprovodila kapela Flexiband.
A že je posezení pěkně zpracováno, dokazuje i smutný fakt, že na jedné fotografii můžeme vidět, že se nějaký vandal už pokusil jednu z koček odříznout...