Toulavá kamera
vloženo: 07.08. 2009  autor: Bártová Radka

V Nymburce se v pátek 7. srpna natáčela převážná část reportáže pro pořad Toulavá kamera, který každou neděli dopoledne vysílá Česká televize na programu ČT1.



Tento tip na výlet by měl do města a jeho okolí přilákat další turisty a návštěvníky. A kde všude se natáčelo? Pohled na nymburské hradby vystřídají záběry z místního muzea s expozicí zaměřenou právě na spisovatelův život i tvorbu, nemůže chybět ani místní pivovar, vila Hrabalka nebo záběry na informační panel s mapkou celé trasy umístěný na cyklostezce u bývalé hvězdárny na Zálabí. Natáčelo se také u bývalé chaty pana spisovatele v Kersku, u jeho hrobu v Hradištku, v restauraci Hájenka a na dalších místech. Role průvodce se ujal ing. Jiří Černý z odboru školství, kultury a památkové péče městského úřadu.



Natočené záběry je nutno ještě sestříhat a připravit k nim postsynchrony. Výsledná reportáž o Hrabalově cyklostezce, na jejíž konkrétní termín vysílání vás včas upozorníme, bude mít stopáž 3 minuty a 15 vteřin.



Možná se i vy necháte reportáží o stopách Bohumila Hrabala naším krajem inspirovat. Značená trasa je zhruba 16 km dlouhá a kopíruje červenou turistickou značku a je vhodná pro cyklisty i pro pěší. První 4 km povrchu stezky jsou vhodné i pro bruslaře, na většinu míst se lze dostat i autem, ač jinak trasa vede většinou po lesních pěšinách. Mapku si můžete vytisknout z našich webových stránek nebo vyzvednout v turistickém informačním centru, které se na přípravě trasy podílelo a natáčení reportáže zdokumentovalo.